Nó póp

2013. március 13., szerda

Aaaaaaa.

Nem vagyok hívő, nem érdekel az egyház, de basszus, Erdő Péternek most rohadtul szurkoltam, baromi nagy dolog lett volna, ha nyer. Erre valami argentin kapta meg a címet T_____T

5 megjegyzés

  1. Én se bántam volna, ha Erdő Pétert választják, de képzeld el a mai politikai viszonyok közt, mennyi mocsok szállna rá.
    Szóval, díjazom, hogy ilyen magyar párti vagy, ez az igazi dolog!

    VálaszTörlés
  2. Persze, de azért nagyon menő lett volna T_T

    VálaszTörlés
  3. Nem annyira értek a dologhoz és az eseményeket sem annyira követtem, de szerintem tuti stratégiai döntés volt, hogy Argentín, mint ahogy a miss world szépségverseny is politikai döntés. Dél-Amerikában egyelőre még erős kereszténység, és ott gondolom nincs is annyi református irányzat, ott mindenki főként katolikus Európával és Észak-Amerikával ellentétben. Van itt sok hívő, ezér tmint valami utolsó bástyát akarják védeni azt a térséget, vagy ezáltal remélik, hogy megerősödnek, nem tudom.

    VálaszTörlés
  4. Egy jezsuita lett a pápa. Nekem ennyi infó bőven elég róla. Én komolyan elfogadom ha valaki vallásos, mindenkinek saját dolga eldönteni, hogyan éli az életét, de a jezsuiták hülyeségeit nem tudom tolerálni.
    Egyébként sokat olvastam arról, hogy a katolikus egyháznak nagy szüksége lenne a megreformálásra, és többen szerették volna, ha egy fiatalabb, liberális gondolkozású pápát választanak meg, de természetesen nem így történt.
    Közel a 80-hoz egy vénember sem fogja megreformálni az egyházat! Olyan berögzült értékrendjük van az ilyen öregeknek, hogy azt senki sem fogja megváltoztatni.... vagy épp ez a cél? Hogy egy fél lábbal a sírban lévő emberke legyen az egyház élén, akit lehet befolyásolni?
    Na mindegy. :D

    VálaszTörlés
  5. Én sem vagyok szaki a dologban, de nyilván ilyenkor nem pusztán a tettek alapján döntenek, elvégre ott is csak vénemberek sakkoznak, miként jöhet ki a legjobban az egyház a dologból, aztán vakarják a töküket, amíg meg nem hal a legújabb szentlélek.

    Persze nem fogja, csak itt pár évtized papság sajnos feltétele a dolognak, a magasan konzervatív látásmódról nem is beszélve, jó is lenne, ha valaha megválasztanának egy 40-50 éves "fiatalembert" pápának :D

    VálaszTörlés

 

Zsiványság

Kommentesdi

Recent Comments Widget