Külsős agyhalmaz

2013. július 15., hétfő

Pocsék belegondolni abba, hogy Ben Affleck, Meryl Streep és Jack Nicholson nevére többen kapják fel a fejüket, mint Mo Jen, Tomas Transtörmer és Bruce Beutlerére. Persze nyilvánvaló, hogy a tudomány, a Nobel gála nem az egetrengető cicomáról, fotósok millióiról és a szőnyeg színéről szól, mégis helytelen az, hogy a társadalom jobban elismeri, jobban szereti a szórakoztatóiparban szereplő embereket, akik semmi mást nem tesznek, csak nem paráznak be kamera előtt, mint azokat, akik az eszükkel értek el sikereket. Persze a maguk körében a Nobel díjasok is hírnévre tesznek szert, és nem is arra szeretnék kilyukadni, hogy azon tudósok miért nem válnak celebbé, mindössze elgondolkozni ezen az egész jelenségen arra enged következtetni, hogy ez helytelen. Nyilván nem leszek álszent, foggalmam sincs, mit csinált Mo Jen, mit tett le az asztalra Bruce Beutler, az egyetlen, akit tudnék mondani a mi kis Kertész Imrénk (illeve, hogy most utánaolvastam láttam meg Obama nevét), de mást nem. 

Persze a Nobelért sem kevés pénz jár, és maga a díj eszmei értéke felbecsülhetetlen, mégis szomorú, hogy azok, akik külsejükkel keresik a pénzt népszerűbbek, "sikeresebbek", mint azok, akik az eszükkel érték el mindazt, amiért ünnepelni kéne őket. 

4 megjegyzés

  1. Mióta Obama Béke Nobel-díjat kapott, számomra teljesen elvesztette a hitelességét a Nobel-díj mint díj és jelenség. Az a baj, hogy ez is már csak egy megrendezett valami nagyrészt, annak ellenére, hogy olyanok is kapnak, mint akiket említettél, akik tényleg valami jót értek el. Obama nem csinált semmit, ő (is) csak egy bábu, akit rángatnak, és egyáltalán nem békés az USA külpolitikája, ki az a hülye, aki Béke-díjat ad ezért...
    És azt hiszem, hogy ez is csak vicc:
    http://rt.com/usa/world-food-prize-monsanto-executive-971/
    Aki igazán az emberekért dolgozik, az nem támogathatja a GMO-t, szóval az egész Nobel mára már csak egy vicc, és teljesen felháborító, amit manapság csinálnak.

    VálaszTörlés
  2. Persze, ha lenne díjátadó az óvodások körében, oda is beférkőzne a politika, az üzlet, de a fizikai, kémiai, orvostudományi nobelek azt hiszem, joggal kerülnek ahhoz, akihez, és róluk nem tudunk semmit, holott sokkal többet tesznek a háttérben, mint az ilyen-olyan celebritások.

    VálaszTörlés
  3. postod elolvasása után egyből ez a kép bukkant fel a böngészőmben: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944507_570651136315222_1326474088_n.jpg . véletlen? lehet. de ki tudja...?

    VálaszTörlés
  4. Ez egy jel, hogy hosszú szakállat kell növesztenem, és meg kell őszülnöm, hogy mosolyogva, fehér ruhában kiülhessek egy sziklakertbe, kezemben egy... hm. Legyezővel? Egy köteg rőzsével?

    VálaszTörlés

 

Zsiványság

Kommentesdi

Recent Comments Widget